dilluns, 7 d’abril del 2014

Primera investigació: Què és educar?




Al arribar ja casi al final d'aquest quatrimestre, després de haver donat prou matèria, he vist convenient realitzar, a xicoteta escala, unes investigacions sobre el que hem donat a classe. Aquestes investigacions es basaran en plantejar-li preguntes a gent de fora de la facultat, en forma d'enquesta, per a extraure resultats estadístics del que pensa la gent respecte a temes tractats en classe.
Com a primera investigació, he volgut averiguar que pensa la gent sobre l'educació i he fet aquesta enquesta amb una mostra de 10 persones, prou diferents entre si, comprenent edats des dels 20 als 61, homes i dones.
1.       Què és educar?
a.       Tot lo que s'ensenya i s'aprèn a l'hora
b.      El procés d'aprendre
c.       El procés d'ensenyar
d.      Allò que fa un pare al seu fill, un professor al seu alumne.
2.       Creus que l'educació física es pot considerar realment educativa?
a.       Si
b.      No
3.       Com ha sigut el canvi de l'educació al llarg del anys?
a.       A millor
b.      A pitjor
c.       No ha canviat
4.       Qui creus que son els principals educadors en una persona?
a.       Pares/Mares
b.      Mestr@-Professor/a
c.       Amics
d.      U mateix
5.       Que creus que pot ajudar més a aconseguir una bona educació?
a.       La lectura
b.      La llibertat
c.       La disciplina
d.      L'exercici
e.      La diversió
Les respostes que jo oferia eren orientatives i podien optar per contestar amb alguna de les respostes o dir-ne altra. La majoria ha optat per contestar alguna de les mostrades i afegir algun detall.
Aquets son els resultats: 



La gran part de la gent entén que per a que hi haja educació te que haver-hi aprenentatge i ensenyament.. Respecte a l'educació física, tothom estigué d'acord dient que aquesta es educativa com qualsevol altra assignatura. Quan es parla del canvi que ha sofrit l'educació, quasi tot el món ho veu de forma positiva. Com a principals educadors, la majoria pensa que son els pares/mares. I, com a millor ajuda per a obtindre una bona educació, les igualtats que s'han vist avanç desapareixen, hi haguent disparitat, però amb una major valoració a la diversió.  Aquets resultats son estrets basant-se en les respostes escrites per mi, però hi ha molt més. A continuació, vaig a adjuntar els comentaris fets pels enquestats.
·         De la pregunta 1: "l'educació es adquirir coneixements socials" "totes les respostes son correctes".
·         De la pregunta 2: "sempre i quant es faja com toca""el moviment estimula el sistema nerviós".
·         De la pregunta 3: "a millorat però ens la estan destruint"" la gent a perdut el respecte""ha millorat al llarg del temps, però ara està empitjorant, sobre tot si mana el PP".
·         De la pregunta 4: " Segons l'edat, uns afecten més que altres""tots tenen un paper crucial".
·         De la pregunta 5: " u es te que veure lliure, sense pressions""conforme van creixent, més disciplina""la motivació es el més important"

Com a conclusions d'aquesta investigació:
1.       La gent, més o menys, si que te una idea del que és educar, però no tenim que oblidar que no tot allò que s'ensenya i s'aprèn es educar i es lo que quasi tot el mon oblida.
2.       Tot el món sap del valor educatiu de l'educació física, però pocs saben del per què d'aquest.
3.       Aquesta pregunta, creava dubtes, pues la gent diferenciava entre educació en les escoles i l'educació de les persones, però inclús així, quasi tots comprenen que hem anat a millor amb temes d'educació, cada vegada sabem més, però si que es veritat que molta gent ha perdut el respecte cara als de més i que des de el govern ens posen les coses molt difícils.
4.       El principals educadors, com molt bé diu un subjecte, en cada etapa de la vida seran uns, però tothom compren que tot comença per tindre una bona educació des de casa.
5.       El fet d'elegir una cosa que faja que l'educació siga més bona, els va fer pensar a tots molt. El subjecte que en la 3 contesta que "l'educació ha anat a pitjor", contestà en aquesta "la disciplina" donant a entendre que l'educació ha anat a pijor per falta de disciplina, el que contestà en la 4 "els professors/ores", en aquesta contestà "la lectura" donant a entendre que els professors/ores tenen un paper molt important amb l'educació i que tenen que fomentar més la lectura.

Tot aquest procés m'ha ajudat a comprendre la visió que te la gent sobre un tema tractat a classe. En pocs dies tornaré a investigar algun altre tema.


5 comentaris:

  1. M'ha agradat el punt 5 de les conclusions en el que has anat més enllà i has relacionat les distintes respostes del entrevistats per a extraure una conclusió global. Dir-te que al meu parer no es facil el objectiu que t'has marcat pero es molt interesant així que ¡¡¡Anim Vicent!!!!

    ResponElimina
  2. Molt be Vicent¡ Al fil del que en fet hui a classe tal vegada, desprès de la pregunta si la educació física es educativa, caldria afegir per què? Només es un suggeriment.
    Per lo demés molt bona iniciativa.

    ResponElimina
  3. Gràcies per esta aportació, tan distinta a les que fa tothom, és molt interesant veurer nous punts de vista fora del nostre context. M' has fet reflexionar prou Vicent!!

    ResponElimina
  4. Muy buena iniciativa la de hacer entrevistas. Es algo nuevo e innovador en los blogs, y nos puede aportar cosas muy interesantes.
    Me ha gustado mucho esta idea, eres un crack. Sigue así !

    ResponElimina
  5. Me ha gustado mucho la iniciativa que has tenido, creo que es una buena base que podrías desarrollar más, realizando más preguntas y pasándolo a más personas. A modo de sugerencia añadiría la pregunta de ¿qué cambiarías,quitarías o d añadirías de/en la educación escolar? Creo que con esa pregunta puedes tener puntos de vista muy interesantes. Ánimo y sigue así.

    ResponElimina